Verdienen met een E-Unit

Geld verdienen met een E-UNIT
Een E-UNIT bedrijvenpark is een energieplus bedrijvenpark. Zo wordt er dagelijks meer energie opgewekt uit zon en wind dan er door de E-UNIT gebruikers wordt verbruikt. Meer uitleg en hoe het energiesysteem werkt kun je hier lezen.

De opgewekte energie slaan we op in een opslagbatterij van maar liefst 1 megawatt. Omdat we lang niet alle energie nodig hebben voor de gebruikers van een E-Unit wordt de extra opgewekte energie verhandeld op de internationale energiemarkt. E-Unit heeft daarvoor een overeenkomst met TeneT. TenneT is een Nederlands-Duitse transmissienetbeheerder. Het bedrijf houdt zich bezig met energie transport en balanshandhaving tussen vraag en aanbod van energie op de Europese energiemarkt.

Voor de handel in de extra opgewekte energie maakt E-Unit gebruik van een interactief 24×7 trading-systeem waarbij de hoogst mogelijk opbrengst wordt gerealiseerd. De opbrengst van de verkoop van deze energie komt de eigenaar/gebruiker van een E-UNIT ten goede. Deze profiteert mee want de netto opbrengst van de verkochte energie wordt aan de eigenaren uitgekeerd.

Hoeveel kan er worden verdiend ?
Zoals hiervoor uitgelegd verdien je als gebruiker aan de energie die op jouw dak wordt opgewekt. De inkomsten die met de verkoop van energie worden gegenereerd, worden pro rato aan de gebruiker van een E-UNIT betaald. – Heb je zelf gedurende het jaar weinig energie gebruikt en houden we dus meer over om te verkopen dan ontvang je ook meer van de opbrengst van de doorverkochte energie.

Heb je daarentegen gedurende het jaar zelf al veel energie gebruikt en daarmee al voordeel gehad aan de lagere energieprijs, blijft er ook minder over voor de handel en krijg ook minder aandeel uit de netto verkoop opbrengst van de verkochte energie.

De energie die over is en dagelijks verkocht kan worden is afhankelijk van:
– De hoeveelheid zon-, en wind-uren per jaar
– Het gebruik per E-UNIT

Op basis van rekenmodellen is er een indicatie gemaakt. Hierin is meegenomen de verwachte opwek en het geschatte verbruik van de E-UNIT gebruikers.
Voor het eerste jaar verwachte wij een netto opbrengst voor de E-UNIT gebruikers te behalen van € 16.000,- Per jaar. Deze inkomsten worden ieder jaar vermeerderd met een indexerende prijsstijging, vastgesteld door de overheid, van gemiddeld 4,73% per jaar. [ Bron: www.overheid.nl]. Deze indicatieve berekening is vrij conservatief wij verwachten hier in de toekomst meer van.