Verwarmen met ijs
Verwarmen met ijs, het lijkt een paradox, maar het werkt echt. Het bijzondere aan ijs is dat het bevriest als je er warmte aan ontrekt. Neem de koelkast in de keuken. Van binnen houdt hij groente, fruit en broodbeleg koel. Voel je aan de achterkant van de machine, dan voel je warmte. Het principe blijft; het koelgedeelte wordt nu alleen de ondergrondse buffer met water dat bevriest.
Vijf gratis hernieuwbare energiebronnen voeden het systeem en maken het een van de meest milieuvriendelijke en efficiënte verwarmingssystemen. Het fysische verschijnsel van de kristallisatie energie is met een ijswaterpompcentrale voor het eerst op grote schaal technisch beheersbaar gemaakt. Het gebuik van zon-lucht collectoren maakt dit systeem uniek en energiebesparend.
Risicoloos, milieuvriendelijk en effiënt
Bij gebruik van de buffer zijn er geen gevaren voor grondwater. Het systeem kan zelfs worden toegepast in grondwater-beschermingsgebieden. Een vergunning zoals bij WKO en gesloten bodemwisselaars zijn niet nodig. De CO2-belasting is (nagenoeg) nul.
Naast het leveren van warmte kan SolarEis in de zomer voor koeling van het gebouw worden ingezet. Optioneel kan de SolarEis buffer als water- of regenwaterreservoir worden ingezet. Dit maakt SolarEis multi-functioneel inzetbaar.
Bron: Solareis